IMPROVEMENT OF MODE OF THE ALLOYED BAR HEAT TREATMENT ON MILL 850 JSC «BMZ» – MANAGEMENT COMPANY OF HOLDING BMK
https://doi.org/10.21122/1683-6065-2014-2-71-73
Abstract
On the basis of the drawn card of the hardness values distribution according to the temperature and time parameters of heat treatment of chrome-molybdenic steel it is revealed that required values of hardness are reached at 680–650 °C within 4 hours. It is shown that decrease of hardness occurs due to large quantity of carbides which have changed their morphology.
About the Authors
V. A. LutsenkoUkraine
T. N. Golubenko
Ukraine
P. A. Bobkov
Belarus
L. A. Drobyshevsky
Belarus
O. V. Lutsenko
Ukraine
A. S. Kozachek
Ukraine
References
1. Изменение морфологии структуры углеродистой хромомолибденовой стали под влиянием термической обработки / В. А. Луценко, Н. И. Анелькин, Т. Н. Голубенко и др. // Литье и металлургия. 2010. Спец. выпуск № 3. С. 183–185.
2. Особенности структурообразования конструкционной легированной стали при термической обработке сортового проката / В. А. Луценко, П. А. Бобков, Т. Н. Голубенко и др. // Литье и металлургия. 2013. № 1. С. 38–42.
3. Диаграммы превращения аустенита в сталях и бета-раствора в сплавах титана: справ. термиста / Л. Е. Попова, А. А. Попов. М.: Металлургия, 1991.
4. Особенности формирования структуры в сортовом прокате из конструкционной легированной электростали / В. А. Луценко, П. А. Бобков, Т. Н. Голубенко и др. // Черная металлургия. Бюл. науч.-техн. и эконом. информации. 2013. №.1. С. 63–66.
5. Изменение структурного состояния горячекатаного сортового проката из хромомолибденовой стали при отжиге / В. А. Луценко, П. А. Бобков, Т. Н. Голубенко и др. // Черные металлы. 2013. № 1. С. 13–17.
Review
For citations:
Lutsenko V.A., Golubenko T.N., Bobkov P.A., Drobyshevsky L.A., Lutsenko O.V., Kozachek A.S. IMPROVEMENT OF MODE OF THE ALLOYED BAR HEAT TREATMENT ON MILL 850 JSC «BMZ» – MANAGEMENT COMPANY OF HOLDING BMK. Litiyo i Metallurgiya (FOUNDRY PRODUCTION AND METALLURGY). 2014;(2):71-73. (In Russ.) https://doi.org/10.21122/1683-6065-2014-2-71-73